Vloerbedekking

Vloerbedekking

PVC vloeren, vloerbedekking, plavuizen vloer, houten vloer en dan is er ook nog laminaat. Maar wat is nu laminaat en wat is het verschil tussen een laminaat vloer en een PVC vloer.

 

Een laminaatvloer bestaat uit 4 lagen: balanslaag, kernlaag, decoratieve laag en bovenlaag. De decoratieve laag bestaat is bedrukt gelamineerd papier en bepaalt de uitstraling van de laminaatvloer.

 

Op de decoratieve laag wordt een bovenlaag geplaatst die de duurzaamheid van de vloer bepaalt. Zo krijg je diverse laminaatvloeren met verschillende sterktes. De ene laminaatvloer is geschikt voor de slaapkamer waar weinig tot relatief weinig gelopen wordt, en de andere laminaatvloer is weer geschikt voor intensief gebruik en geschikt voor een kantoor of woonkamer.

 

Een PVC-vloer en een laminaatvloer kunnen dezelfde luxe uitstraling hebben en zijn verkrijgbaar in zeer veel verschillende dessins en kleuren.

 

Maar wat is het verschil tussen een PVC vloer en een laminaatvloer?

  • Zowel de PVC vloer als een laminaatvloer zijn zeer onderhoudsvriendelijk.
  • Ze zijn eenvoudig en goed schoon te houden.
  • Een laminaat vloer kan alleen minder goed tegen vocht.
  • Als er teveel of te lang vocht op uw laminaat vloer komt dan kan het vocht in de naden van de vloer trekken met als resultaat dat de vloer gaat bobbelen.
  • Een laminaatvloer is minder geluidsarm dan een PVC-vloer. Een PVC vloer kun je daarom prima op een trap of in een appartementencomplex leggen.
  • Het geluid bij een laminaat vloer kun je dempen door gebruik te maken van een goede ondervloer, maar dan nog is een PVC-vloer “stiller”.

 

Wilt u weten wat voor uw situatie de meest geschikte vloer is?

Maak dan een vrijblijvende afspraak met Rocco de Vries Woning- en Projectstoffering in Obdam voor advies op maat.

Waarom Rocco de Vries Woning- en Projectstoffering